Solliciteren

Solliciteren

Werken bij Way2Safety

Wie op zoek is naar een baan in de (brand-) veiligheid is welkom aan boord. We helpen je graag aan een vaste betrekking bij een werkgever waar medewerkers werkelijk het verschil maken.

Een aantrekkelijk pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een menselijke benadering en een vooruitstrevend persoonlijk ontwikkelingsprogramma geldt als vertrekpunt voor een langdurige werkrelatie.

Wij zijn altijd op zoek naar de volgende professionals:

 • Brandwacht
 • Heetwerkwacht
 • Mangatwacht
 • Verkeersregelaars
De functie van brandwacht

Een brandwacht is een professional die is getraind om brandpreventie- en veiligheidsmaatregelen te implementeren en te handhaven op locaties waar het risico op brand groot is. Het takenpakket van een brandwacht kan variëren afhankelijk van de specifieke omgeving waarin hij of zij werkt, maar over het algemeen omvat het de volgende aspecten:

 1. Brandpreventie en Controle:Inspecties: Brandwachten voeren regelmatig inspecties uit van de faciliteit om potentiële brandgevaren te identificeren en te beoordelen. Ze controleren brandblussers, nooduitgangen, sprinklersystemen en andere brandpreventiemiddelen.
 2. Risicoanalyse: Ze analyseren de omgeving om de risico’s van brand te beoordelen en ontwikkelen strategieën om deze risico’s te verminderen.Toezicht op Brandgevaarlijke Werkzaamheden:Brandwachten worden vaak ingezet op locaties waar brandgevaarlijke werkzaamheden plaatsvinden, zoals lassen of slijpen. Ze zorgen ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen en dat brandbare materialen veilig worden opgeslagen.Noodrespons:In geval van brand zijn brandwachten opgeleid om snel en effectief te handelen. Ze kennen de procedures voor het evacueren van mensen, het gebruik van brandbestrijdingsmiddelen en het alarmeren van hulpdiensten.Communicatie:Brandwachten communiceren vaak met andere personeelsleden en leidinggevenden over brandveiligheidskwesties. Ze verstrekken informatie over veiligheidsprotocollen en geven aanbevelingen voor verbeteringen.Rapportage:

  Ze houden gedetailleerde rapporten bij van hun inspecties en activiteiten. Deze rapporten kunnen worden gebruikt voor toekomstige veiligheidsbeoordelingen en als documentatie in het geval van een incident.

   

  Training:

  Brandwachten kunnen betrokken zijn bij het trainen van andere medewerkers op het gebied van brandveiligheid. Ze kunnen workshops organiseren en instructies geven over het juiste gebruik van brandblusmiddelen en noodprocedures.

  Samenwerking met Hulpdiensten:

  In geval van een noodsituatie werken brandwachten samen met brandweerlieden en andere hulpdiensten. Ze verstrekken informatie over de situatie en assisteren bij de coördinatie van hulpverleningsactiviteiten.

Kortom, de rol van een brandwacht is cruciaal voor het handhaven van een veilige werkomgeving en het minimaliseren van het risico op brand. Het vereist niet alleen een grondige kennis van brandveiligheid, maar ook vaardigheden op het gebied van communicatie, toezicht en noodsituatierespons.

 

Klinkt het interessant? Solliciteer dan vandaag nog!
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Nieuws en gebeurtenissen bij Way2Safety

Meer Nieuws
Safety
Way2safety-ons_concept
Safety
Way2safety-safety_first
Safety
Way2safety-aan_het_werk
Safety
Safety
Safety
Safety
Safety